Kärlek och energi

Riktigt riktigt bra helg. Jag har blivit firad så det räcker till nästa födelsedag. Hemma på ön igår firade pappsen och jag våra födelsedagar gemensamt. God mat, tårta och invigning av födelsedagspresenten TP. Ungefär så såg även programmet ut idag. Har huserat i köket halva dagen och bjöd tjejerna på söndagsmiddag, blev paj, bröd och sallad. Gott och mycket mycket trevligt! Fick genomtänkta och roliga presenter. Nu behöver jag inte längre rota genom väskan efter pennor på föreläsningarna, inte svettas floder på Friskisgolvet och inte heller vara ovetande om vad det är för temperatur utomhus. Dessutom fick jag en bok för att väga upp allt plugg som jag fyller huvudet med. Fast det är just kring det där med plugget som mina tankar rör sig nu. Jag börjar tappa motivationen. JAG börjar tappa motivationen. Det känns sådär. Jag vill hellre fylla december med julmarknader, glögg, myskvällar, träning, julklappsinköp och lugn. Inte affärsredovisning, stress och ångest. Men glöggdrickande och julbak får man inget jobb av. Affärsredovisning däremot är ett steg på vägen i en utbildning som kan leda till jobb. Så egentligen har jag inget större val. I grunden handlar det nog om att det vi läser nu känns svårt eftersom det är helt ny mark för mig. Jag är van att allt går lätt och smidigt att plugga in, så är inte fallet nu och då blir jag blockerad och stressad. Det gäller att kämpa. Kämpa istället för att ge upp. Så det är vad jag ska göra, kämpa på.

Veckor, dagar och timmar

Mycket tid har passerat sen sist. Passerat, förbrukats och upplevts. Går för fort ibland. Jag hinner inte riktigt med. Vill dra i nödbromsen. Även om det är gråaste november. November har inte varit så grå för min del. För andra har november varit ett svart hål. Livet är konstigt. Och svårt att förstå sig på. För att inte säga omöjligt att förstå. Men det svarta ljusnar för alla, sakta men säkert.
För mig har november upplevts som en cykel i nedförsbacke. Snabb men även ljus. November har fyllts med en stor men kanske ändå inte tillräcklig del av affärsredovisning, en underbar konsert med Moneybrother och en med Sahara hotnights. En helg med underbara kusin M, en födelsedag som kommer att fortsätta firas i helgen och en hel massa andra vardagliga händelser. Det får räcka för nu. Det jänns bra så. Trevlig fredagkväll!

Vilken torsdag!

Vilken kanonstart november har fått! Arbetet är inlämnat och godkänt vilket innebär att vi kan lämna partnerföretaget bakom oss ett tag. Opponeringen gick även den riktigt bra, vi trodde att vi skulle få en del kritik men den kritik vi fick var både bra och konstruktiv. Härligt! Men inte nog med det, tentaresultatet från marknadsföringstentan har kommit ut och jag har lyckats skrapa ihop vg9, vilket betyder högsta poäng! Mungiporna är verkligen uppåt nu kan jag säga. Till på köpet så är det långhelg, den här helgen innebär INGA måsten. Jag ska snart hoppa i mysbyxorna, tända värmeljusen och fira dagens framgångar med en bit god choklad eller två. Fredag, lördag och söndag är än så länge helt oskrivna blad! Jag ska framförallt ägna mig åt att bli helt frisk, bli av med febern och ladda kroppen med ny energi. Energi kommer nämligen att behövas, på måndag börjar affärsredovisningen.

RSS 2.0