Februari i backspegeln

Jag har sagt det förr. Det här med att summera och se tillbaka är inte min grej. Men ändå så gör jag det. Ändå känner jag viss dragningskraft till reflektion.I dag på februaris tjugonionde bonusdag sitter jag och funderar på vart februari tog vägen. Februari är en månad som inte har gjort något vidare väsen av sig. Lite som en blå tröja bland andra blå tröjor eller som en person i en stor folksamling som man inte lägger märke till för att personen i fråga inte sticker ut tillräckligt. Februari har varit som lugnet före stormen även om det vädermässigt har stormat mest varenda helg. Jag tror att februari för mig har varit en kraftsamling, festsuget har inte lyckats besegra filmkvällar, hemmamys och helgmiddagar på stan. Vad gäller helgmiddagar så har Jimmy och jag har på inrådan av Maria tagit oss ur Grönastugan-traditionen och upptäckt att det finns fler restauranger som serverar underbara laxplankor här i stan.
I morgon är det mars. Och vad mars kommer att erbjuda återstår att se. Vad jag vet nu är att helgen kommer att spenderas på slottet med förberedelse av och närvarande vid bröllopsmässan. Nästa vecka är det Karma och där sätter jag mitt hopp till att Manpower kan hjälpa mig att snickra ihop ett cv. Det är inte lätt att kombinera arbetsskygg med ett välfyllt och lockande cv. Utan cv inget sommarjobb och sommarjobb är väl det som oroar mig mest nu förutom den globala uppvärmingen. Veckan därpå drar vi till Göteborg för att jobba på TUR-mässan och veckan efter det är det väl nästan påsk och sen har vi finansieringstenta. Och sen och sen och sen. April och maj och sen är det plötsligt sommar. Och så var det det här med att inte oroa sig och försöka leva i nuet. Det känns ibland som en utopi.


Söndag igen

Dagens konstaterande är att veckorna går ruskigt fort. Nu är det söndag IGEN. Den här veckan har försvunnit i   sockerdimma och kaloribomber. Fika med pappa i måndags och med mamma i onsdags. Födelsedagskalas hos Emelie i måndags. Alla hjärtansdagsmys med gino a la Jimmy, choklad, vin och vaniljhjärtan i torsdags. Kanontrevlig och god middag hos Ewe i fredags. Paj och glass igår och idag fylls listan på eftersom jag i eftermiddag ska på söndagsmiddag hos farmor. Traditionsenligt brukar det innebära att läsa de senaste numrena av hemmets journal, lyssna på radions nyhetssändningar, spela kort och äta tills man kan ta sig rullande därifrån.  Sen måste jag bara avsluta veckan med ett träningspass. Nästa vecka väntar långa dagar med caseskrivande och förhoppningsvis lite mer struktur på tillvaron.

Hur jag donerar mig till vetenskapen

Idag har jag donerat en bit av mig själv till vetenskapen. Till frisörvetenskapen. Kan vara riktigt riktigt dumt eller riktigt riktigt bra. Frisörskolan Hair sökte hårmodeller och jag tänkte vad sjutton det kan jag ju testa.....Så nästa gång jag har klippt mig kan det alltså se ut precis hur som helst. Det är lite skrämmande och lite spännande. Jag är rätt mesig när det gäller att våga göra saker med mitt hår så det här kanske är precis vad jag behöver. Fick dock inte tid förrän i början av mars, en tid som jag inte ens vet om jag kan, så därför ska jag inte säga för mycket än.
Allt för nu. Tjing

RSS 2.0