Med stjärnorna som sällskap

Stjärnklart, månsken och Winnerbäck ur högtalarna. Det var vad som följde med mig i den öländska vinternatten. Att köra bil på Öland en natt i januari är en ensam resa, för mig blev det även en resa genom livet. En resa med många tankar och funderingar. Men inte en ensam resa. Magen var fylld med god mat och dryck och hjärtat fyllt av kärlek. Lördagkvällen var underbar. Fylld med så mycket värme och kärlek och skratt och ett lugn inom mig. En plats med människor jag inte träffar speciellt ofta men är människor med empati och respekt, med lugn och energi. Människor som lyssnar och låter alla få plats. Människor som gjorde det enklaste man kan göra, bjöd på sig själv och sin energi. Vänner. I dag är jag riktigt lycklig.

Dagens att göra lista

Jag vet inte varför jag skriver den här egentligen. Eller egentligen vet jag nog det. Jag tror att det handlar om att det är större chans att jag gör det som ska göras om det står nedskrivet någonstans. Typ här. För egentligen är det inget speciellt med den. En vanlig att göra-lista en söndag men med en svår första punkt.

-Skriva jobbansökan
-Dammsuga
-Tvätta
- Ev. Träna
-Höra av mig till Erica, Kristin, Mette och Nils. Och säkert till någon mer som jag inte hunnit med nu under tentapluggandet.
-Kolla upp fler böcker till nästa kurs, som för övrigt börjar i morrn.
-Fundera ut en bra examens-/födelsedagspresent till Maria. Note to self: måste inköpas i veckan.

Jag tycker verkligen det är svårt att skriva cv och personligt brev. Jag ska googla cv-tips och se vad det kan bli av dem. Punkt två får jag vänta med eftersom broder Johan fortfarande inte har slagit upp sina bruna ögon inne i vardagsrumssoffan. Eller det kanske är precis det hemska dammsugarljudet som behövs så att han far upp och inte sover bort halva dagen. Precis så får det nog bli. Visst är jag väl världens omtänksammaste syster?


Lördagsutflykt

I går var jag och tjejerna på utflykt till Växjö. Riktigt mysigt. Mormor åkte alltid på utflykt förr, eller utfärd kallade hon det, jag tror skillnaden ligger i att det ingår alla möjliga bekvämligheter som exempelvis fika och mat med täta mellanrum på en utfärd. Utfykt handlar nog mer om att fixa sånt själv. I domkyrkan tände Eva och jag ett ljus för dem vi älskar men som inte längre finns med oss. Det var fint och kändes alldeles rätt att tända ett ljus för mormor just där även om vi inte hade någon gemensam relation till Växjö.
Annars var Växjö som jag mindes, vi hade dock prickat in årets blåsigaste dag fast det gjorde inget. Blåst i Småland betyder dessutom nedfallna träd över järnvägsspåret så i väntan på tåget hem fick vi roa oss med hänga-gubbe och fika med goda bullar från ett litet konditori och varm choklad från pressbyrån. Men är det inte såna små saker som gör en utflykt? Utflykter är precis som spelkvällar underskattade vilket innebär att våren kommer att bjuda på både fler utflykter och fler spelkvällar hoppas jag! 

Avslut eller början

Jag tycker nog inte riktigt om det här med avslut och årssummeringar och löften och nystarter. Jag tycker mer om sånt som är cirkulärt, sånt som inte kräver tydliga avslut eller startpunkter. Hur motsägelsefullt det än må låta så finns det en möjlighet att den här bloggen är förenad med 2007. Att det blir ett avslut. Den har varit ett sätt att i text få ut vad jag tänkte och kände när tillvaron faktiskt kändes ganska svart. Jag kanske inte behöver bloggen längre.

Eller så är det precis vad jag gör, för kärleken till att uttrycka mig i ord finns kvar. Det kanske går lika bra att skriva vad jag känner och tänker även om det inte längre är målat i svart. Jag ska fundera på saken. Kärleken till bokstäverna kanske får mig att skapa fler inlägg. Det är trots allt ganska kul. Nej det blir nog inget avslut ändå, för jag är ju som sagt inte så förtjust i sånt.


RSS 2.0