3 år 7 månader och 24 dagar

Och sen tog det slut. Men tårarna verkar inte ta slut. Utåt sett håller jag uppe en fasad men inombords är det kaos.

Gulliga Öland

Receptet på en riktigt lyckad lördag är att packa in två goa vänner och fika i bilen och åka iväg på utflykt. Förslagsvis till Öland vilket var platsen vi besökte i går. Majsolen kämpade mot molnen och Öland visade sig från sin bästa sida. I flera timmar åkte vi runt på öns vägar och tittade på kor, får, lamadjur, stränder, natur och en och annan människa. Med fika varannan timme hann vi med både hembakta bullar, glass, utflyktsmackor och rabarberpaj. Väl tillbaka på fastlandet spenderades kvällen på en uteservering på Larmtorget med ett glas vin i handen och kropp och själ fylld med energi. Tack tjejer för en riktigt härlig och framförallt gullig dag!

Det här med fenomenet Om

Ordet om är förmodligen ett av svenskans sämsta ord. Att fundera på vad som hade hänt om någonting hade varit på ett annat sätt är något av det dummaste man kan göra. Något som jag gör då och då. Som nu. Men ibland går det bara inte att hejda tankarna. Vad hade hänt om N som planerat åkt till Sichuan i måndags? Vad hade hänt om det som gjorde att resan ställdes in aldrig inträffat? Vad hade hänt om P:s tumör inte hade upptäckts nu utan mycket senare? Hur hade tentan gått om jag hade pluggat mer? Svaret på de frågorna får jag aldrig veta och vill inte alls veta. Det är ju så livet är, det är det som gör livet till vad det är, man vet ingenting i förskott och det är nog tur det. Svaret på den sista frågan är förmodligen att det skulle gått ungefär likadant som det gjorde för med tanke på dagens klurigt formulerade tentafrågor hade nog inte mer plugg hjälpt. Om några veckor vet jag om jag har klarat den eller inte. Nu är det bara sååå otroligt skönt att tentan är gjord. Jag har aldrig tidigare drabbats av sån skrivkramp som jag gjorde idag.
Nu väntar en ledig helg och förhoppningsvis en utflykt med tjejerna. Sen återstår bara två veckors hårt arbete i skolan och sen är det sommarlov! Nu ska jag släppa allt tänkande på vad som kunde ha hänt Om och istället inleda helgen med att pallra mig ner till tvättstugan.


RSS 2.0