Om mindre än 12 timmar

Om mindre än 12 timmar är det ett nytt år. Det är faktiskt lite magiskt. Tjugohundranio. Jag är inte så mycket för sånt här med årskrönikor så jag tänker inte försöka mig på någon fom av sammanfattning av 2008.  Jag tror att livet är cirkulärt snarare än linjärt. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har några förhoppningar på 2009, för det har jag, både stora och små. Tjugohundranio har alla förutsättningar att bli ett riktigt gott nytt år!

Julen 2008

Tjugohundraåttas sista söndag. Lugnet har även idag sänkt sig över ön. Juldagarna har varit riktigt härliga. Barndomshemmet på ön har varit fullt av liv, vi har större delen av tiden ägnat oss åt att äta, dricka glögg och att spela sällskapsspel. Det har blivit riktiga nostalgitrippar bland de spel som är sparade från uppväxten. Nu känns det lite som att julen faktiskt har passerat och att det istället är fokus på nyåret. N och Y har lämnat huset och åkt till Nice men J och jag är kvar hemma några dagar till, än är inte alla praliner slut och det finns ett par spel till att påminnas om. I går åkte jag in till byn och hälsade på C, det var ett kärt återseende för det var länge sen sist. Det visade sig att han också har den hemska sjukdomen i familjen, fast hos den äldsta generationen. Det är helt enkelt vanligare än man vill veta. Men ingenting blir bättre av att man oroar sig, det är ett som är säkert.

Dan före dan

Väskan är packad. Julklapparna är inslagna. Nu är jag redo för julfirande. Sitter i min lilla lya och väntar på Johan som är på väg från Malmö och som ska hämta upp mig på vägen hem till Ön. Jag har krypit upp i soffan, tänt några ljus och sitter och bläddrar i nya numret av Hus och Hem som så lämpligt kom med posten idag. Dessutom ska jag koka en kopp te och smaka på de hembakade skorporna som jag fick av finaste K igår när hon var här på middag. Underbart! Förövrigt hoppas jag att juldagarna inte bjuder på någon repris av gårdagens sjukhusbesök utan att det blir en lugn helg! Jag önskar alla en riktigt GOD JUL!

Solbrända gummor och gubbar

Jag var hemma hos J igår. Han hade inbjudit till en kväll i julens tecken vilket för min del främst innebar stora mängder glögg och valnötter. Kvällens kreativa aktivitet var pepparkaksbak. Jag har inte bakat pepparkakor på många år så jag hade glömt hur roligt det är, det var verkligen riktigt kul, vi skrattade mycket men brände en del. J har växt otroligt mycket av sina insikter det senaste halvåret. Jag är väldigt väldigt glad att vi kan ses igen. Det är skumt att någon som alltid fått mig att må väldigt bra plötsligt fick mig att må så väldigt dåligt. Det vill jag inte uppleva igen.


Lov!

Ja det är faktiskt sant! Från och med idag har jag JUL-LOV! Men eftersom E och jag är otroligt amibiösa kommer vi givetvis inte släppa uppsatsen helt men det känns ändå som vi kommer kunna ha ledigt! Det känns helt fantastisk även om jag för tillfället är som en ballong som någon stuckit hål i. Luften har liksom gått ur mig. Totalt. Finaste broder N kom precis och hämtade Y som har bott här hos mig sen i onsdags och nu när de åkt så blev det plötsligt så tomt och tyst och jag känner hur otroligt trött jag är. Verkligenheten kom ifatt mig. De senaste dagarna har varit så intensiva så det är först nu jag stannar upp och stannar till. Det är dags för lov och det är läge att ladda batterierna!


Give a little bit of your love to me

Det står många saker på min önskelista den här julen, några mindre, några större. Men den finaste julklappen den här julen har redan anlänt. Och den kommer från Kina. Finaste N och Y har landat i Sverige idag. Det är så fantastiskt så jag blir alldeles varm i hjärtat. Nästa vecka kommer de upp från Malmö och alla syskonen kommer samlas i barndomshemmet över julen. Så himla mysigt!

Dagens tidiga julklapp från Glebe gör mig inte lika varm i hjärtat, de rackarna har höjt hyran med över en hundring i månaden. Men det är ju faktiskt en världslig sak som inte på något sätt kan förstöra mitt goda humör ikväll.


Julstämning

10 december. Två veckor kvar till julafton idag! E och jag gjorde vårt bästa för att känna julstämning nu ikväll och cyklade genom ett julljusglittrande Kalmar med någonting som liknade snö fallande från himlen. Supermysig julkonsert på Slottet var vad som väntade. Kören var kanonduktig och jag kände mig väldigt glad och upprymd när jag cyklade hem. Ska försöka behålla lite av den sköna känslan nu när jag ska korrekturläsa en del av uppsatsen till i morrn. Godnatt!


Dagens fräckaste

Men suck. Det bor en tvätt-tidstjuv i mitt hus. Men det är inte den vanliga sortens tjuv som bara råkar använda någon annans bokade tid. Nej nej. I mitt hus bor någon som tydligen har nyckel till mitt lås. Jag hade bokat tid nu på fredag och i dag när jag gick förbi tvättstugan tänkte jag att jag bara skulle kika så att jag hade bokat rätt dag. Men då satt plötsligt mitt lås på ett helt annat datum och den tiden jag hade bokat på fredag var naturligtvis upptagen. Ggrrr jag blir så arg, det är så fräckt att låsa loss mitt lås och sätta det på en helt annan tid. Fast det värsta är nästan att någon annan har nyckel till mitt lås, hoppas inte den personen har nyckel till min dörr och mitt postfack också....


RSS 2.0