If I had a way to get out of this day

Vilken jävla skitdag och klockan är bara halv elva! Det hela började egentligen redan igår kväll när jag upptäckte att det inte kom något vatten i någon kran i lägenheten. Eftersom det är upp till 35 grader för tillfället är det ju skönt att kunna ta en dusch, eller dricka vatten eller för all del använda toaletten då och då. Måndagkväll klockan 22, inte mycket att göra åt problemet alltså. Jag knackade på hos grannen för att höra om de hade vatten, knackade, knackade, knackade, jag hörde att någon var där men ingen öppnade, skitgrannar tänkte jag och gick och la mig i hopp om att det skulle komma något ur kranen när jag vaknade. Låg och vred och vände på mig hela natten, för varmt för att sova för många tankar som snurrade. När jag vaknade efter en orolig natts sömn kom det lika lite vatten ur kranarna som kvällen innan, det vill säga ingenting. Så jag ringde fastighetsägaren, kontoret öppnade först klockan 9. Väntade en timme, ringde igen och igen och igen. Fjärde försöket svardade någon äntligen, förklarade problemet på hackig tyska och kände mig rätt nöjd med min kommunikation fram till hon frågade efter namn och jag svarade att vi bara hyr i andra hand och sa vilka som egentligen bor här. Jaha sa hon...men andrahandsuthyrning är inte tillåtet, det här måste jag ta upp med min chef. Skit skit skit, nu har jag alltså avslöjat att vi bor här i andra hand vilket vi trodde vi gjorde lagligt men som vi alltså inte gör...Så nu har vi alltså två problem, vi är inte bara utan vatten (hoppas hon skickar en installatör snarast) vi bor här också olagligt. Vad blir följderna av det senare? Klump i magen....

There's a man going round

Måndag morgon, back to school. Eller egentligen är bara hälften sant. Det är tisdag men känns som måndag eftersom igår var helgdag, men tillbaka till skolan ska jag, tyskakurs 12-15. I går var det alltså helgdag på grund av att Maria for till himlen i den här vevan. Här i Wien lyste solen från en klarblå himmel och jag åkte ut till Donauinsel och njöt. Väl där ringde telefonen och det blev en fika vid Schwedenplatz inbokad vid fyra. Träffade en svensk som bott här i Wien i närmare tjugo år och som hade en drös av info att delge mig, mycket trevligt. Gick därifrån (eller snarare åkte spårvagn i ösregn) med en bra känsla och en känsla av att jag måste börja söka jobb NU :)

If we still have time, we might still get by

Antalet soltimmar som min kropp utsatts för denna sommar har varit ganska lätträknande. Vädret i den här stan är schizofrent eller är det finskt. Hur som helst kan man uppleva alla årstider på en dag. Idag var det dock sommar HELA DAGEN. Jag tog med mig filt och bok och hoppade på spårvagnen till Prater park och låg där i gräset i flera timmar och tänkte just att det här har jag inte gjort mycket i sommar. Det började så bra, het sand i Barcelona, varma stenar och svalkande bad i Nice, sen fick jag känna på svensk sommar en vecka, fläderblomssaft och hemmagräsmatta, väl tillbaka i Wien var det sjukt varmt och vi letade oss till utomhusbad men sen vet jag inte vad som hände, sen var det mest regn och regn och tidigare nämnda finska väder. Kallaste sommaren på åratal säger tidningarna. På tal om sommar har jag nu lyssnat även på Henke Larssons sommarprat, det var riktigt fint. Försökte mig på Ville Virtanen men fastnade inte alls och det berodde inte på mumindialekten utan snarare på innehållet. Och på musiken. Det var för mycket finskt.

Remember the time

Det är lördag. Jag vaknar tidigt, klockan är inte mer än sju. Jag ligger i mitten av sängen, tittar till höger, ingen där, till vänster då? Nej inte där heller. Nej just det jag är ensam hemma. Stackars mig ;) Någonstans i huset bankar någon frenetiskt, är det på min dörr? Nej varför? På gatan nedanför stökar lastbilar runt. Det är marknadsdag, på torget utanför porten säljs allt och inget, dock mest grönsaker. Grönsaker som framåt lunch ropas ut till vrakpriser. Kvinnor i slöja trängs mellan stånden och kånkar på kassar med kilon av paprikor, sallad och tomater. Det låter som jag bor i något mer exotiskt och varmare land än Österrike. Faktum är att Wien är en stad full av olika kulturer, främst människor från Balkan. I den delen av stan där vi för tillfället bor hör man sällan tyska :) Jag hör för tillfället bara svenska, eller snarare skånska, har laddat ner och lyssnar på Sommar med Jason Diakité, fantatstiskt program detta Sommar i p1. Började min genomlyssning i går med Mark Levengood och Underbara Clara. Mark gör ingen besviken, Clara har jag inte så bra koll på och programmet kändes lite tunt. Jason får full pott bara genom rösten :) Nu ska jag lyssna vidare och ta tag i denna lördag. Himlen är gråmulen trots att prognosen visade sol. Men jag ska inte låta humöret anta samma färg som himlen över Wien idag. Icke!

RSS 2.0