You got a feeling that you cannot hide

Den här veckan har varit full av uteserveringar och möten som fyllt mig med energi. Den här veckan har det varit en bra balans mellan jobb och fritid. Jag känner att jag har haft tid. Tid att fylla med sådant jag tycker är roligt och sådant jag mår bra av. Har hunnit njuta av sommaren, träffat fina vänner och ätit god mat. Fina E har varit på blixtvisit från västkusten och vi testade menyn på Bistrobar igår. Blev tipsad om att testa pasta med fisk och skaldjur och jag vågade mig till och med  på att äta musslorna. Det var riktigt gott i lagom dos. Vuxenpoäng där. I fredags var jag äntligen hemma hos K som flyttade hit i våras. Var hemma hos henne i hennes fina lya och drack vin, spelade monopol och pratade, pratade, pratade. Det var mysigt och det kändes som att vi tog vid där vi slutade senast även om det var ett tag sen vi sågs. Nu är det dags för mig att sätta lite fart, när som helst dyker bror J upp på väg hem från Gotland. Han gör ett stopp även på vår ö innan han drar söderut så jag ska åka med honom över bron och mysa lite med familjen. I morrn hoppas jag på utflykt en bit norrut på ön. Härligt med en ny vecka som börjar med en ledig dag.

Du har hört det förut, alla har sagt det till dig

Saker och ting blir sällan som man tänkt sig men det blir ofta bra ändå. Det var fint att vara hemma över helgen. Fint att bara vara. Plocka vinbär och hallon, baka i ett kök där inga ingredienser saknas och ta en cykelrunda med familjen på de öländska vägarna på kvällarna när regnet avtagit och en kontur av solen visar sig på himlen. Det blev inget Strand i går. Vi var tre trötta själar som inte ville trotsa regnet. Kanske var det lika bra att det blev som det blev. Kanske var det meningen. Skönt att vakna utvilad i morse men jag var inte alls glad åt att lämna lugnet på landet och familjens tre glada semesterfirare för att sätta mig på bussen till Kalmar för att om några timmar dra igång veckans jobb. Jag vill ha mer lugn, mer tid med familjen, mer tid i solen. Vill ha mer tid. Men vem känner inte så? Finns nog många som skulle göra vad som helst för att ha ett jobb. Jag är väldigt lyckligt lottad som har både ett jobb och en fin familj och fina vänner som jag faktiskt hinner träffa lite då och då. Och Ja, jag är tacksam. Och Öland är vackert. Det är möjligt att jag har sagt det förut =)


When you get low, I'll get lower than you

Idag är det någon form av mellandag. En lördag mitt i juli. Jag är ledig och har sovit halva förmiddagen. Himlen är genomgrå och min hals är efter mer än en vecka fortfarande öm och mandlarna är svullna. Förstår inte vad det är för underlig infektion jag har åkt på. Humöret håller ungefär samma färg som himlen idag fast det finns faktiskt vissa ljuspunkter om jag tänker efter och tänker positivt..... Pratade en stund med E på västkusten tidigare idag och det ska bli mycket fint med ett besök från henne nästa helg. Och L ringde nyss och styrde upp morgondagens Strandbesök. Nu ska jag sätta lite fart på den här dagen och ljusa upp sinnet lite. Sitter och väntar på att broder J ska komma körande från Malmö och hämta upp mig så ska vi åka hem till föräldrarna över helgen. Det kommer nog bli en bra dag trots allt.

If somebody is going to make it

Suck. Suck. Suck. Nu har jag haft ont i halsen i nästan en vecka. Jag börjar bli ordentligt trött på det. Jag har försökt förneka hälsoläget och köra på som vanligt men eftersom det inte har hjälpt så ska jag nu ägna eftermiddagen och kvällen åt VILA. Känns lite lagom kul att ligga i soffan en solig julikväll men jag är så trött så det är inte så mycket annat att välja på. Läget annars är att ön har invaderats av glada semesterfirare och jobbet är faktiskt riktigt kul, det känns som att jag är på rätt plats! I morrn är jag ledig så då hoppas jag att jag känner mig så pass pigg så att jag kan hitta på något roligt. Jag vill ta vara på alla härliga sommardagar!

I should be so lucky

Helgen i Göteborg var underbar och vädret var verkligen kanon. Varmt och härligt! Härliga hotellfrukostar och annan god mat och fika. Vi hade verkligen semester och gjorde bara vad vi kände för.... vilket dock var massor. Vi shoppade, åkte Paddan, var på Liseberg, Universeum och trädgårdsföreningen och promenerade runt i mysiga Haga. Jag gillar verkligen Göteborg. Det är skönt med miljöombyte, det räcker att byta kust så får man lite ny energi. Min slutsats är att man inte behöver åka över halva jorden (även om jag gillar det med) för att uppleva nya saker. I går efter jobbet till exempel åkte jag en bit norrut till metropolen Borgholm och åt middag med C och H och 10 månader gamla T. Det var mysigt och T roade oss under hela middagen, hon är helt underbar den ungen, har så galet med energi i kroppen. Nu ska jag äta lite innan det är dags att åka och jobba. Bilder från helgen.




You are not the first to ask

Det har inte blivit många timmars sömn i natt men jag är väldigt glad redan så här tidigt på morgonen. Jag har fantastiskt roliga och trevliga kollegor och vi bjöds på riktigt god mat och dryck igår. Nu om en stund ska jag bege mig till tåget jag ska höja mina energinivåer på andra sidan Sverige. Blir en weekend i Göteborg med J. IIiiihhh det ska bli så roligt, jag längtar!

I used to laugh it of, I used to look the other way

Första juli. Det är sommar, det är varmt, jag älskar det. Klockan är snart nio och jag har 26 grader i lägenheten och efter en dags jobb känns hela jag något sliten. Sen skolan slutade har jag i princip haft något inbokat varje dag utöver jobbet. En del av mig älskar det. Största delen av mig älskar att ha massor att göra. Att ha kalendern inbokad med roliga saker att se fram emot. Men en liten liten del av mig vill andas lite lugnare. Vill hinna landa. Det är så mycket jag vill hinna, så många jag vill hinna träffa och så mycket som lockar nu när det är sommar. Men nu ikväll så fick jag lite ont i magen, lite dåligt samvete, jag blev stressad. Jag pratade nämligen med K. En kompis som flyttat hit till stan ganska nyligen och som jag inte sett på länge länge. Vi har länge pratat om att ses men det har liksom aldrig klaffat och nu frågade hon igen och det klaffade inte med våra tider nu heller och jag kände irritationen när hon klippte av med ett "jag förstår att du har mycket att göra för du känner fler än jag här men ha det så bra så länge och hör av dig när du kan ses så får vi se om jag kan då hejdå" Så K. Bara så du vet. Jag vill verkligen att dygnet ska ha fler timmar, jag vill hinna med så mycket som möjligt och jag vill inte ha dåligt samvete för att jag inte hinner med allt och alla. Nog om det. Punkt.

Från det negativa till det positiva. I går efter jobbet tog jag en stärkande promenad och en glass på Hasses med fina E, det gav  härlig energi och jag hoppas det blir fler gånger nu i sommar. Och mitt andra fina E som var på besök från Norrköping gav också massa härlig energi (även om måndagen fick spenderas i soffan...). I morrn blir det först jobb sen eventuellt en glass med H och sen personalfest på välbekanta Lammet och grisen. Jag behöver kanske inte säga mer än att jag åker dit för sällskapet och inte för maten.....

RSS 2.0