Det bästa av två världar

Från öst till väst och från väst till öst och sen tillbaka igen några vändor. Skåne runt på tre påskdagar var underbart och mysigt men för kort. Jag hade behövt några dagar till för att landa, för att hinna allt jag ville. När jag satte mig på tåget tillbaka till Kalmar i går kväll så var jag inte redo. Idag är jag inte redo. Inte för plugg. Jag fattar inte riktigt att det är tenta på torsdag. Jag vill inte. Jag vill sitta några dagar till och äta påskmat i kristallkronans sken i röda salongen. Jag vill gå fler promenader och njuta av det vidsträckta landskapet på Österlen. Jag vill hänga fler timmar i nyinredd lägenhet i Malmö. Hinna med fler besök i andra lägenheter hos fler Malmöbor. Hinna med mer fika i Bjärred. Jag vill ha mer av allt. Mer mer mer. Men jag fick lite av allt och jag är faktiskt nöjd. Nöjd men inte redo.

Mot Göteborg

I morrn sätter vi oss på tåget som tar oss tvärs över landet till Göteborg. Fyra dagar på TUR-mässan är vad som väntar. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Förmodligen mycket folk, mycket jobb, väldigt mycket intressanta händelser och ett test av mig själv, min sociala kompetens, flexiblitet, optimism och alla de där andra härliga egenskaperna som man skriver i jobbansökningar att man har. Riktigt kul ska det i alla fall bli att få en inblick i branschen och kanske få lite nya infallsvinklar på vilka möjligheter som finns efter examen när dörren till BBS är stängd och dörren till jobb och framtid är öppen. Nu ska jag öppna min resväska och börja packa.

Inte än

Mamma, jag tittade på huset. Det skulle jag inte ha gjort. Nu har jag gråtit i en kvart. Den här påsken göms inga påskägg i den gula tegelvillan på Klockarestredet. Den här påsken kan hugade spekulanter tillsammans med en mäklarnisse vandra runt i huset som är evigt förknippat med min lilla mormor. Usch vad jobbigt det är fortfarande.

Dagens chock

fick Jimmy idag när jag kom hem efter att ha klippt bort ungefär halva mitt hår på Hair. Jag blev nog lite chockad jag med. Jag hade försökt förvarna både honom och mig själv. Jag visste att det skulle bli kort. Men SÅ kort...Fast jag gillar det. Men det är en stor förändring eftersom jag de senaste tre åren har gått till frisören och sagt -klipp bara topparna. Och sen kommit ut från frisören i princip likadan som när jag gick in. Men idag. Idag var det de stora förändringarnas dag. Man måste ju testa. Och det växer ju faktiskt ut igen. Just nu känns det ändå lite....tomt. Tomt men skönt. Kort men ändå positivt. Ovant men rätt bra. Gjort är gjort.

Dagens boktips

Mitt i all finansiering, mitt i obligationer, aktier, leverantörsskulder, leasing och amorteringar har jag släppt in en skönlitterär bok. En härlig bok som jag bara måste dela med mig av. Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson. En bok som verkligen påverkade mig, fick mig att både gråta och le. En bok som när man läst sista meningen lämnar kvar en skön känsla i kroppen. Det är lite som när man träffat någon, en kär vän, som gett av sin energi, lite samma känsla är det som infinner sig. Man går och ler för sig själv och tänker att världen faktiskt är en rätt bra plats ändå. Dagens tips helt enkelt. Finansiering däremot är en bok som jag inte lika varmt rekommenderar, den handlar det snarare bara om att ta sig igenom.

RSS 2.0