Just take my hand, run away with me

I går kände jag inget annat än total lycka! När jag kom hem från träningen hade jag ett missat samtal och en intalat meddelande på min mobil. Ett meddelande på kanske 30 sekunder som fick mig att hoppa runt i lägenheten av glädje och som gjorde att all oro försvann som en heliumballong upp mot himlen. Äntligen ett besked om sommarjobb! Det kändes som jag plötsligt blev flera kilo lättare när tyngden från mina axlar släppte. Som att jag flöt fram en bit över golvet med ett stort leende på min läppar. Sen trampade jag iväg på min Sjösala, en bit norrut i stan till en plats, till en välbekant soffa där jag sjönk ner med ett glas vin i handen och kände att idag kan jag verkligen tillåta mig att vara riktigt nöjd med mig själv!

Idag stod det bio på planeringen men stackars E har blivit sjuk. Så planerna får justeras. Så jäkla trist för henne som hade besök hemifrån att se fram emot, hoppas verkligen verkligen att det inte blir nån långvarig åkomma! Hur är det förresten med magsjuka, egot i mig funderar på om det finns någon risk att jag kan ha blivit smittad?


No time to think of consequences

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge finns det ju ett ordspråk som säger. Jag hoppas verkligen att det stämmer. För jag har väntat länge på att det skulle bli tisdag. Och så blev det tisdag. Och jag känner att jag gjorde vad jag kunde. Nu ska jag vänta på att det ska bli måndag innan jag får veta. Det känns som att det är rätt mycket som hänger på det här. Eller alltså ja det är ju inte på liv och död direkt. Men det skulle vara så fint att ha ett arbete. Att veta. Att kunna slappna av lite. Och idag snöar det. Och blåser. Vilket påfund.

You keep me hanging on

På bryggan där jag igår satt och njöt av solskenet i det vårvarma vädret satt idag en äldre man och matade fåglar. Han verkade helt oberörd av att det ösregnade och att temperaturen idag bara hade lyckats krypa upp någon grad över nollan. Det var så fridfullt på nåt sätt att han satt där i regnet endast medveten om fåglarna omkring sig. Fridfull är även vad min dag idag har varit. Förutom en kort promenad har jag inte gjort många knop idag. Gårdagkvällen satte sina spår och jag känner mig rejält sliten. Sliten men väldigt glad! Det var en riktigt kul utekväll igår, förfest hemma hos C & J med ett gäng och sen Kåren fram till stängning. Jag som brukar bli trött och vilja gå hem långt innan ljuset tänds stannade igår kvar hela tiden, det om något är ett tecken på att jag hade kul! Nu ska jag fortsätta min sköna slappa söndag!

You were all I want

Det har snurrat i huvudet denna veckan. Tankarna åker runt som i ett pariserhjul, runt runt runt. Samma tankar i samma bana. Det var varit en tuff vecka. Mycket att hålla i huvudet och mycket att hålla isär. Tankarna på sommarjobb har placerat sig i en av korgarna i pariserhjulet och vägrar bestämt kliva av. De sitter kvar som ett tjurigt barn. De snurrar på dagen, de snurrar på natten. Jag snurrar på natten, jag ligger och vrider mig i sängen. Är alldeles klarvaken och väntar på att  jag ska somna av ren utmattning. De sömnlösa nätterna saknar jag Någon som har förmågan att lugna mig och som vet precis hur jag tänker när de jobbiga tankarna spinnar igång. Någon som ligger bredvid , håller min  hand och lyssnar och lugnar. Kanske är det inte bara då jag saknar, egentligen kanske det är oftare än så. Men det är i mörkret, i ensamheten på natten som saknaden blir som mest påtaglig. Det är en smula förvirrat att vara Elisabet just nu. Men det är förmodligen inte mer förvirrat för mig än vad det är för någon annan. Mina tankar snurrar förmodligen inte värre än någon annans. Det är tur att man inte hör allt som andra människor tänker. Tur att vi inte går omkring med en tankebubbla ovanför huvudet som i en serietidning. Eller kanske det inte vore så dumt att då och då kunna höra vad andra människor tänker  för då kanske man skulle märka att man inte är ensam med pariserhjultankar som snurrar runt runt runt.  Jag vet ju egentligen att allt ordnar sig på ett eller annat sätt, det är ju lite av min livsfilosofi annars. Det finns en mening med allt som händer eller inte händer. Det vore inte roligt om man alltid visste vad som skulle hända kommande minut, timme eller dag. Det skulle det faktiskt inte. Nu däremot är min ambition är att ägna kvällens timmar åt att njuta av lugnet. Hoppas ni alla har en riktigt härlig fredag!

I don't want to wait

Jag har blivit lurad. Grundlurad. Våren går inte att lita på. Hela förmiddagen har jag längtansfullt suttit inne och tänkt att det skulle vara skönt med en promenad i den strålande solen. Så, när jag väl ger mig ut. Då visar det sig att det inte alls är varmt och skönt, det blåser halv storm och när jag kommer hem är fingrarna stelfrusna. På en plats i lä kan jag tänka mig att det är varmt och skönt men att idag hitta en plats i lä känns helt omöjligt. Gatan här utanför mitt var i alla fall rensopad från vinterns grus vilket jag ser som ett säkert vårtecken. Så någon eftersläntande snö göra sig icke besvär! Resten av dagen tänker jag inifrån,genom fönstret, glädja mig åt att solen lyser. Föreläsning ikväll 18-21, den vanliga torsdagsrutinen. Hoppas att solen lyser uppmunrande på alla er som behöver det idag!

håll min hand i vimlet

Hemtentan idag tog knäcken på mig, den tog all min energi. Efter den gick jag och E på danspass vilket jag trodde skulle ge mig energin tillbaka. Så blev inte riktigt fallet trots att passet var kul....jag har mest ägnat eftermiddagen åt att slappa. Därför passar det nu ypperligt att anta fina Elins (http://piggelin85.blogg.se) utmaning innan det är dags att sätta fart och styra stegen bort till E

Tre jobb jag har haft: museecafé, campingaffär, Ica

Tre platser jag har bott på: Öland, Kalmar-Djurängen och Kalmar-Lindö

Tre saker jag gillar att se på TV:  har bara 1:an, 2:an o 4:an vilket egentligen passar mig alldeles utmärkt eftersom jag inte är nån stor tv-konsument men let´s dance är ett perfekt slappt fredagsnöje och så gillar jag inredningsprogram typ äntligen hemma o bygglov

Tre favoriträtter: rostade grönsaker med halloumi, falafel och lax i alla möjliga varianter utom gravad

Tre platser jag helst skulle vilja vara på just nu: var som helst där det är lite soligare och lite varmare

Tre personer jag utmanar:  den som känner för det =)

You spin my head right round

Det är alldeles tyst i huset. Även om det inte är så tidigt som jag tror så känns det som att det bara är jag i hela världen som är vaken. Dimman ligger som ett täcke över Kalmar nu på morgonen och jag sitter och väntar på dagens begivenhet. Lördag i mars betyder att dagens begivenhet kan vara i princip vilken trevlig händelse som helst. För min del innebär det HEMTENTA. Förhoppningsvis tar jag mig igenom den, förhoppningsvis är den inte så svår. Som alltid finns det även en andra chans. Jag har varit på alla föreläsningar utom en och pluggat litegrann. Men som vanligt känns det nervöst. J var här i går kväll och lyckades styra över mina tankar på något annat än juridik för en stund. Men han visste vad han gav sig in på för jag är en bitch innan tentor/hemtentor/inlämningar och liknande pluggrelaterade saker..... Ha nu en härlig lördag och håll gärna en tumme eller två för mig!

I will come back for more

Dagarna i det snöfyllda Lindvallen fyllde mig med energi, resan var verkligen kanon! Tack E och E för kanondagar! Jag hade glömt att det var så roligt att åka skidor, eller ja...försöka åka skidor. För det var vad jag gjorde...Att ta sig upp i liften och sen helskinnad nerför backen känns som en mindre bedrift. Fantastiskt att man fick en visit i den vita vintern och nu sitter här i Kalmar med strålande solsken och anar att våren är på väg på riktigt. Måndag idag. En härlig vecka väntar. Jag MÅSTE ta tag i plugget. Det här går inte längre. Eller gör det kanske det, kanske löser dig sig precis som det brukar. I dag är jag så grymt positiv så idag känns det som att ingenting är omöjligt. Kanske känner jag så för att jag just nu är mitt i en sockerchock. På vägen tillbaka till Kalmar idag tog jag nämligen en sväng förbi min farmor där det som vanligt bjöds på hembakat i alla dess former och färger. Nu blir det en sväng till F&S, ska bli skönt. Känns som det var längesen jag var där nu. Ha en härlig måndag!

RSS 2.0