Any day now

Ibland är livet så fint så man bara vill stanna tiden. Har precis varit ute på en lång promenad för att rensa tankarna och fylla på med energi. Jag vill ta in varenda grön skiftning, varenda knopp och varenda underbara färg som visar sig i naturen nu. Jag vill ta in varenda doft av vår och ta vara på varenda andetag. Under nästan en timme lyckades jag slappna av, andas med magen, bara vara. Konserten med Kjellvander igår var helt otrolig. Fantastisk. Saknar ord att beskriva. Det blir bara platt. Låten som jag både hade hoppats skulle komma och inte avslutade kvällen. Och jag fick bita mig i läppen för att inte börja gråta. Men hade jag gjort det hade det varit  tårar av glädje. För det går att se något positivt i allt. Om man vill. Antingen kan jag tänka att det på lördag är tenta för tredje lördagen i rad eller så kan jag tänka att det i alla fall inte blir tenta fyra lördagar i rad. Man har alltid ett val. I det här fallet väljer jag att tänka som i sista alternativet. Det blir lite roligare så.

I wanted you to need me and I wanted to need you

Vilken underbart fantastisk helg! Så mycket skatt och glädje. Efter tentan i lördags släppte vi allt vad plugg heter och mötte upp E för en lunch på stan. Sen har lördag och söndag fyllts med mycket prat, skratt, god mat, fest, utekväll på Kåren, slappande i solen, glass och bio. Det har varit alldeles alldeles underbart! Men. Åter till verkligheten, i morse hade vi seminarium och nu känns det plötsligt lite tomt. E har åkt och nu är det inte så mycket att fundera på, det är bara att ta tag i veckans tentaplugg. Tenta igen på lördag. I dag väntar dock två roliga saker, fika med C om nån timme och sen ikväll gästar Christian Kjellvander Kalmar teater. Det kan bli hur bra som helst. Jag bjuder på en skön bild från
helgen. Må så vara att det är ett internt skämt.

 

See you at the bitter end

En favorit i repris. Men det är ingen favorit. Det är bara en repris. Tenta i morrn igen. Startar klockan nio. Men klockan 14 tar jag helg! E är i stan över helgen och möter upp oss efter tentan. Så jag tror att det kan bli en alldeles underbart härlig helg i vårsolen med mina fina E:n. Nu ska jag städa.

I heard of a girl

Rapport från min fredagkväll i soffan. Böcker och papper överallt, glass direkt ur förpackningen och tentaångest. Usch usch usch. Idag vill jag inte vara med. Två tentor i morgon. En 9-13 och en 13.30-17-30.  Jag säger inte mer än så.
 


And it's coming closer

Vilket alldeles underbart avslut på påsken. En kväll tillsammans med K och L och soppa, vitlöksbröd, ost, kex och vindruvor kan inte bli annat än bra. Kärlek! Har dessutom precis hämtat E på stationen så nu är allt som vanligt igen! Och nästnästa helg kommer ett annat fint E på besök i Kalmar, alla tiders! Har två tentor på lördag och föreläsning mest varje dag så det är en tuff vecka som väntar. Men ikväll känner jag mig fylld av energi. Härligt! En påminnelse om kärlek står på min byrå. Idag och alla andra dagar.


Stay with me

Påskafton igår. Var en riktigt mysig dag i solen. Sen på kvällen åt vi räkor, vin, aioli, sallad, bröd, ost och massa annat gott hemma hos mig. Och inte att förglömma Ben & Jerrys och jordgubbar till efterrätt. Månadens budget är överskriden men det var det verkligen värt! Blev helt chockad när jag stod i affären och läste på innehållsförteckningen i färdig aioli, det var typ 10 E-ämnen i. Hur kan man köpa sån skit? Och dessutom hur kan man som producent peta i 10 olika stabiliserings- och konserverings- och gudvetalltmedel i en produkt som man själv gör av äggula, olivolja, salt, vitlök och citron. Helt galet ju! Dock kanske jag skulle ha varit lite mer sparsam med vitlöken i den jag gjorde =) Lägenheten luktar väl för tillfället nån mix av gamla räkskal och vitlök.....Ska ta tag i det nu men först ska jag äta en lyxig söndagsfrukost, fil med de färska jordgubbarna som blev över sen i går och lite annat smått och gott i. Känns som en bra start på söndagen. Trots mitt något komplicerade förhållande till årets påsk har jag påskpyntat min lägenhet med kitchiga ljus från Indiska. Och påskägget bredvid fyller min farmor varje år till brädden med godis, det kommer ta slut idag....Ha nu en underbar söndag! Själv borde jag plugga.....I morrn kanske det blir en date med K och L, hoppas det!


You're on the road but you've got no destination

I kväll på ön kände jag det på riktigt. Doften av vår. I skymningen. Då doftar det på ett speciellt sätt. Oförklarligt underbart. Jag älskar ön i skymningen. Jag älskar att köra bil i skymningen. Men idag när jag körde tillbaka över bron kände jag mig hel och halv på samma gång. Är det möjligt eller är det en illusion? Det har varit en fantastisk dag idag. Även om det inte alls varit som påsken brukar vara. Men jag är oerhört glad över att jag fick skratta, äta god mat och umgås med min fina bror och farmor idag. Jag är otroligt tacksam över dagen idag och jag är tacksam över att jag har så fina minnen från min barndoms påskar. Men jag kan inte låta bli att känna att jag faktiskt hade velat ha HELA min familj runt mig idag. Men trots de geografiska avstånden till Kina och Grekland så är vi tillsammans i tankarna i alla fall! Nedan: Några bilder från dagen. Hos den äldre generationen är mat ingenting man skojar bort =)

           



Our hopes and expectations

Åtta timmar i skolan idag. Cyklade hem med huvudet sprängfyllt av juridik. Trött, hungrig och snurrig. Hela den soliga fredagen har spenderats på föreläsningar. Det är då följande har som störst betydelse. Det som är på bilderna låg nämligen och väntade i mitt postfack när jag kom hem. Det är så jag börjar gråta. Av glädje. Ett litet paket fyllt av kärlek. Finaste omtänksamma C! Blev plötsligt full av energi igen. Dessutom har J precis aviserat att han har en överraskning åt mig. Ska äta lite och sen cykla dit och se vad det kan vara. Vilken fredag! Hoppas ni ALLA andra har en lika härlig fredag!




we look down on those who can't stay true

När orden inte riktigt faller på plats som vanligt kan gårdagen och dagen istället sammanfattas i bilder.  Påskägg från mina fina föräldrar som var på besök igår samt en brygga i solen där jag i sällskap med ett gäng svanar och en fjäril spenderade några pluggtimmar idag. Man kan ha det sämre.
 





Fear no darkness promised child

April. Ny månad. Vårmånad. Underbart! Termometern visar på nästan 10 grader trots att himlen är i princip gråmulen. Det kändes som att solen sken när jag vaknade för det var så ljust i rummet. Jag älskar när man vaknar tidigt och kan ligga kvar i sängen och halvsova lite innan det är dags att stiga upp. Eller tidigt och tidigt, det som är tidigt för mig är förmodligen ett skämt för en människor som ägnar sina dagar åt att arbeta istället för plugga. Halv åtta. Är tidigt. Nu ska jag alldeles snart  iväg och frukost/fika-plugga med K. Blir nog Kullzenska. Sen är det föreläsning större delen av dagen och sen ikväll kommer Vati hit för projekt lära-dottern-tyska. Själv borde jag ägna mig åt projekt köpa nya vårskor. Mina nuvarande är varken vita eller hela längre. Dock spräckte den nya kursens bokköp även april månads budget. Enkel matematik säger mig att det är 25 dagar kvar till nästa csn och med 1000 kvar på kontot har jag alltså en budget på 40 kronor om dagen. Det om något är ett skämt. De här trotjänarna får nog hänga med ett tag till.

RSS 2.0