No one laughs at God in a war

För någon med min rädsla för blod är det inte bra att ha en läkarbesök inbokat klockan nio på morgonen. Inte ett läkarbesök som bland annat innehåller stick i armen i alla fall. Det positiva är dock att det inte kan bli så mycket värre, resten av dagen kan bara bli bättre. Sköterskan såg förmodligen hur färgen, i vanlig ordning i närhet av nålar och blod, försvann från mitt ansikte och hon försökte distrahera mig genom att prata om ditt och datt. Hon passade verkligen för sitt jobb och hon gjorde mitt besök lite mindre skrämmande. Vissa människor får man helt enkelt förtroende för. Läkaren var dock en smula disträ men ganska skön, förmodligen ganska så ny på jobbet.

Resten av dagen har innehållit betydligt trevligare saker, efter att ha styrt med tvätt och städning mötte jag upp E för en fika på Krusenstiernska samt en liten promenad runt söder. Nu ikväll blev det träningsdate med ett annat fint E. Skönt att vara igång igen. Vad som annars har hänt är att jag under dagarna som jag har varit borta i mitt älskade Skåneland har fått en ny granne. Kul tänkte jag, undrar vad det är för en stjärna. Nu ikväll upptäckte jag att det inte var så kul kanske, jag stod i badrummet och kände en stickande lukt i näsan. Min granne är rökare. Jag har inget emot rökare. Bara röken. Och stanken.... "Guldet blev till sand"- Wittberg, Kom tillbaka, allt är förlåtet!!! Och i morgon börjar alltså skolan. Jag vet inte riktigt vad jag känner. Bara att jag känner.

Vi drar till Malmö

Dags att dra sig neråt stationen. Idag bär det av till Malmö. Alldeles för längesen sist. När jag kommer hem är det september. Typ. Då blir det allvar och långa skoldagar. Mysiga höstkvällar. Rutiner när det gäller mat och träning. Det blir fint det. Men nu ska jag njuta av sista sommarlovsveckan.


Don't bring flowers after I'm dead

Sista veckan på sommarlovet. Börjar faktiskt kännas ganska okej att börja skolan igen. Inte så jag längtar överdrivet mycket men det är inte så att jag känner att sommaren har varit för kort heller. Art börja skolan känns okej, varken mer eller mindre. Och jag tänker inte försöka mig på någon form av summering av sommaren för det känns så definitivt. Som ett avslut som inte har skett än och som man inte vet när det kommer att ske heller. Jag ser det mer som att sommaren sakta glider över i höst och hösten kan faktiskt vara alldeles underbar också. I alla fall de dagar när solen skiner och löven har ändrat färg från grönt till en mängd olika eldiga nyanser. I dag har jag haft en riktigt härlig dag, en sommardag, hann styra med en massa på förmiddagen sen cyklade jag till stan för en lunch med Paris-E som nu har blivit kalmarbo något som jag och många med mig är väldigt glada för =) Några timmar efter lunchen tog vi oss till friskis för ett träningspass. Det var en ny stjärna som höll i det och det var riktigt bra faktiskt. Fick en perfekt present från E idag också, en väska som är kanon när man cyklar till träningen till exempel. Färgen gör att man på inget sätt riskerar att tappa bort den! Jag var bara tvungen att ta ett kort på den och på de andra två presenterna som låg på min hallmatta när jag kom hem idag, en kalender och mitt favoritchokladgodis från hälsokostgubben nere i stan. Kan inte vara några andra än mamma och pappa som har varit här och skickat in presenter genom brevinkastet. Bra dag idag.


Farväl Falkenberg

Farväl Falkenberg sa E igår när tåget rullade ut från perrongen i just Falkenberg. Vi har haft kanondagar på västkusten, verkligen semester. Promenader längs stranden, bra filmer, prat och skratt, fika på mysiga konditoriet Stålboms, cykelturer, årets största glass, picknick utmed ån och icke att förglömma: en tur till Ullared. Tack tjejer för kanondagar! Det är såna minnen man får plocka fram i höst om det känns mörkt och deppigt.






Idag efter att jag hade varit på massage stannade jag till hemma på ön även om föräldrarna för tillfället befinner sig i Varberg och inte på hemmaplan. Min tanke var att sova en stund i solstolen men när solen gick i moln blev det istället en konversation med ett annat av mina fina E:n. Jag blev smärtsamt påmind om hur livet förändras och hur det känns när de som alltid funnits inte längre finns så jag tog en sväng till huset där järnspikar är det närmsta man kommer en svordom och där fika kan trollas fram på ett ögonblick. Jag stannade några timmar, spelade kort och åt romerska bågar. Det var en fin kväll. En kväll när jag känner att jag har mycket att vara tacksam för.

Only love can leave such a mark

Första semesterveckan har passerat. Idag är det sommarens segaste söndag. Jag vaknade nyss. Jag vinklade persiennerna, kikade ut  och såg en gråmulen himmel. Jag vinklade tillbaka persiennerna och kröp upp i soffan. I går följde jag efter viss tvekan med J på kräftskiva/grillfest hemma hos vänner till honom, ett par som bor i ett hus ute på landet utanför Kalmar. Tanken på att jag skulle känna en tjugondel av dem som var där fick mig att tveka men jag följde med och det gick bättre än jag trodde. Pratade med K på msn innan vi skulle åka dit och hon var så klok, hon sa -har du klarat att under en hel sommar prata med turister och andra helt okända människor ska du väl klara en kväll med ett gäng förmodligen mycket trevliga människor. Och ja, jag pratade ju inte med alla men de jag pratade med var faktiskt mycket trevliga och inte alls något att vara rädd för. Vissa hade jag ju till och med träffat förr. Jag är stolt över att jag inte stoppades av min tvekan och jag är väldigt lycklig att jag fick skratta tillsammans med bland annat L och A igen. Tidigare i veckan överraskade jag föräldrarna genom att cykla från Kalmar hem till dem. Det tog en förmiddag med det var så underbart vackert att cykla genom det öländska landskapet. Stannade hemma fyra dagar och hann med en massa mys, middag i byn med C, springtur med pappa, middag hos farmor och fredagsmys hemma hos N med henne och K. Det har varit en riktigt riktigt bra vecka och nästa vecka kommer förmodligen bli minst lika bra. Imorrn sätter jag mig på tåget till Falkenberg, ska bli så roligt. Återkommer när jag kommer hem därifrån.








It´s true, life will smile for you

Sista dagen på jobbet idag. Känns lite tråkigt för jag har trivts så himla bra med både jobbet och de goa människorna jag jobbat med MEN det känns också otroligt skönt för nu har jag tre veckors ledigt innan skolan börjar. Tre härliga veckor! Fantastiskt! I går arrangerades kräftskiva på kattrumpan. Jag och fina kollegan S kom dit direkt efter jobbet och jag hade ganska låga förväntningar men oj vad trevligt det var. Kräfthattar, sångprogram och såklart god mat och dryck och trevligt sällskap. Dock blev det lite kallt framåt kvällen men då vandrade vi genom stan ner till Stadsparken där underbara Salem Al Fakir spelade. Det var helt magiskt med slottet i bakgrunden, tända marshaller och massa folk. Och nej, givetvis har jag inga kort. Av rädsla för att supa bort kameran fick den stanna hemma. Igen. Men ni får helt enkelt tänka er hur underbart det var =)

No, you never were, and you never will be mine

Det är så skönt när man vaknar tidigt av att solens strålar kikar in under ögonlocken, man funderar i någon sekund på om man jobbar, ler när man kommer på att så inte är fallet och man vänder sig om och somnar om. Precis så var min morgon i morse. Jag vaknade med ett leende och somnade igen. Vilket i och för sig ledde till att jag vaknade nyss. Men det gör inget för jag är ledig idag. Igen. I går efter jobbet gjorde jag och min härliga men förkylda kollega L en tidsresa tio år bakåt i tiden och stod och hoppade med de andra fjortonåringarna på Rix FM-festival på Stortorget. Kalmar stadsfest drog igång igår och det kändes som att varenda kalmarbo och tillrest turist var ute på stan. Härligt härligt. Idag är det strålande sol ute. Känner en viss stress av att jag måste hinna ta vara på alla soliga dagar innan höstrusket är här. Blir nog en sväng ut i solen och lite annat pyssel som städning och handling. Har gått och varit sugen på räkor, vin, kex och ost i flera dagar nu så jag hoppas J också vill äta det ikväll. Bättre fredagsmys kan man knappast ha! I helgen väntar jobb och sen är det SEMESTER! Dessutom ryktas det om kräftskiva i morrn kväll så det kan nog bli en sväng dit. Livet är bara så bra!

It's time for you to see yourself

Idag är en sådan dag som jag faktiskt ska vara ärlig och säga att jag längtat efter. Jag har ingenting planerat. Absolut ingenting inskrivet i min kalender. Det har knappt hänt på hela sommaren. Och då är jag ändå en sådan person som tycker det är skönt att vara ensam då och då för att hinna  andas och reflektera. Den femte augusti är som ett oskrivet blad, alldeles underbart. Dagen har alltså alla möjligheter att bli riktigt riktigt bra. Jag ska bara ta det lugnt, äta en sen och lång frukost. Kanske ta en promenad i solen och läsa en bra bok. Som sagt inga planer, inga måsten, inga borden. I fredags fick jag jättelånga röda rosor från finaste J, de är fortfarande så fina idag så jag var bara tvungen att ta ett kort på dem för att förgylla bloggen lite. Ha en underbar onsdag alla!


Then we'll come down and have a hangover

Säsongsfinal på Strand igår. Säsongsfinal två dagar in i augusti kan ifrågasättas. För mig varar sommaren minst en månad till. Oavsett hur länge sommaren varar så var igår en riktigt kul kväll i alla fall. En härligt ljum sommarkväll som innehöll lång kö, massor av folk, förfest på båt i hamnen och många känningar inne på Strand. I lördags var det familjemästerskap i boule som stod på agendan. Fantastiska familjen Johanson har storsatsat på eget företag ute på Ölands östra sida. God mat, varmt bemötande och boulebanor i det som tidigare var en ladugård är vad som möter en ute i Tjusby boulehall. Jag bara älskar att supporta människor som vågar satsa i dessa ekonomiskt något svåra tider. Så underbart att se människor som inte sitter och väntar på jobb utan skapar jobbet själva. Det är en egenskap jag skulle vilja ha mer av själv, att våga satsa istället för att vänta och se. Annars kan man få vänta länge. Idag har jag äntligen bokat tågbiljett till andra sidan Sverige, blir semester med mina fina E:n på västkusten om två veckor. Det blir fint det.

RSS 2.0