Forever's gonna to start tonight

Jag har varit på födelsedagskalas hos min fina lilla farmor idag. Hon är en av de minsta tanter jag känner. Hon fyller någonstans mellan åttiofem och nittio idag. Närmare nittio tror jag. Ingen vet riktigt säkert och egentligen har åldern på något sätt spelat ut sin roll. Den har blivit ointressant. I det vita lilla huset var finporslinet framplockat och det bjöds på närmare sju sorters kakor. Jag hade inhandlat lite smått och gott från Gerdas och jag är säker på att jag minst en gång i veckan fram till jul kommer att få höra hur gott kaffet eller marmeladen är. Eller för att inte tala om chokladen, den kommer hon äta med andakt. Om jag känner henne rätt kommer hon vara glad ända fram till jul. Jag vill också bli en sån nöjd tant när jag blir gammal. Tills dess får jag helt enkelt nöja med att jag lyckas göra henne glad. Eftersom jag som bekant inte har någon förkärlek för att lägga ut kort med människor på så får den här bilden helt enkelt representera dagens kalas.


om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd

Det var en riktigt kul kväll igår, först förfest med tjejerna hos E och sen Kåren. Längesen jag var där nu. Tiden bara försvann och det kändes som att vi hade varit där en kvart när klockan plötsligt var två. Sen blev det lite knasiga konversationer med olika sköna typer utanför kåren och ett besök på svett-olgas innan jag landade hemma i sängen. Men idag känner jag att det kanske blev lite för mycket vin och någon vända för mycket till baren. Har varit riktigt riktigt sliten idag och den planerade utflykten till hansa city fick ställas in. Även planerna på att skriva nationalekonomiarbete idag fick ställas in, jag fick tänka om, fick tillbringa söndagen i soffan istället. Men på något knäppt sätt är det ändå rätt skönt att ha en sån här riktig bakisdag, man kan liksom inte göra så mycket annat än att vila och vänta på att man ska må lite lite bättre. I morrn är det ny vecka och nya tag. I morrn ska jag skriva,skriva,skriva.

All I know is that I should

Jag har en krypande känsla i kroppen. Den är bekant men inte angenäm. Inför den är jag maktlös. Det kallas en känsla av tentaångest. Sista makroekonomitentan i morrn. Håll gärna en tumme eller två. Det kommer att behövas. Annars har jag haft en väldigt mysig vecka. Fina E har varit på besök hos oss här i Kalmar sen i lördags. Tillsammans med mina fina E:n kan man inte ha annat än bekymmerslösa dagar. Dagar fyllda med chill, film, promenader och god mat. Funderar på att kidnappa er och ta med er i en resväska till Österrike i februari. Kanske var dumt att avslöja det. Men bara så ni vet, är förberedda. I går när jag träffade J pratade vi bland annat om att det faktiskt är längre upp till norra Norrland än vad det är ner till Österrike. Plötsligt känns det inte så långt bort. Ibland funderar nämligen en del av mig på vad det egentligen är jag ska göra. Jag som är så hemmakär ska plötsligt utmana mig själv ordentligt. Men det kanske egentligen är precis vad jag behöver. Hur som helst är det ganska bortkastat att oroa sig så det tänker jag inte göra. Men jag kan ju inte ljuga om att jag faktiskt funderar en del på hur det kommer att bli. Förövrigt var jag inte så bra på att ta kort i helgen men jag lyckades fånga en maträtt på bild. Väldigt lämpligt eftersom mat är någonting jag ofta pratar om. Varje dag blir jag sugen på en hel mängd saker som jag dock oftast glömmer bort lika snabbt. I tisdags åt jag äntligen sushi förresten. Det är något jag varit sugen på länge så det blev en sushidate med C. Det var riktigt fint. Men det här åt vi i måndags, hur gott som helst, matiga våfflor med en röra med bland annat räkor och rökt lax i.


For you are not alone For I am here with you

Åhh vilken bra start på helgen! Idag har jag klarat ännu en tenta i makroekonomin (bara en kvar nu, nästa fredag), jag har fått ett mail med underbara nyheter (min bror skrev att han har planer på att ta en tur till Sverige i november), jag har umgåtts hela eftermiddagen och kvällen med min fina mamma och sist men inte minst, jag har kunnat andas genom näsan hela dagen! Dessutom har jag fått nya temuggar idag. Tycker att mönstret känns lite femtiotalinspirerat. Jag gillar dem verkligen!


om tid som går och inte går

Jag skulle vilja göra någon form av efterlysning så här på söndagskvällen. Jag verkar nämligen ha tappat bort mitt immunförsvar. Det har varit borta en stor del av september men sen trodde jag att det hade kommit tillbaka men nej nej, tji fick jag nu är det nämligen borta igen. Ont i halsen och förkyld. IGEN. Men helgen har jag som planerat, trots förkylningen, spenderat hemma hos mamma och pappa. Tänkte att lite lantluft kunde göra gott och jag tror verkligen inte det har gjort någon skada att få äta god mat, mysa, vila upp sig och hoppa i lövhögar. I morrn är det ny vecka och nya tag. Tenta på tisdag och på fredag. Tjo och tjim. Bilderna får representerna min helg. En helg med kärlek och värme.






She who dares to stand where I stood

Yes, yes, yes! Jäklar i min lilla låda vad bra jag är! Tentan som jag gjorde förra veckan och som jag har varit helt säker på att jag skulle få göra om har jag klarat! Det var med minsta möjliga marginal men det spelar ingen roll, tentan är godkänd! Mikroekonomin är ett avslutat kapitel och första tentan på makroekonomin som vi hade idag gick alldeles kanon! Stora tyngder har fallit från mina axlar och jag känner mig så otroligt glad och lättad! Ikväll ska jag ner och fika hos J, en kollega från i somras, som bor här i mitt hus. Känns som ett mycket bra sätt att fira dagens bedrifter på! Underbar tisdag!

The world is such a wonderful place

En bussresa på tre timmar gör att man kastas tillbaka till verkligheten. När man kommer hem är det iskallt i lägenheten, tomt i kylskåpet och det blåser halv storm ute. I dag är det heldag i skolan och i morgon är det tenta. MEN, jag har haft en sån härlig helg så jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på den. Jag är full med energi och då klarar man av kalla lägenheter, tomma kylskåp, höststormar och plugg. Tack E och E för en supermysig helg!!! Vi har fikat, fikat och fikat, både på café och underbara hembakade  pajer och andra bakverk (kanelbullar igår så klart!), vi har besökt både Söderköping och Norrköping, vi har spelat bondespelet och framförallt har vi umgåtts, pratat och skrattat. Helt enkelt har vi bara varit och vi har haft det alldeles fantastiskt bra.



No one's gonna love you more than I do

Underbar torsdagkväll. Har varit på ett aerobicpass och känner mig helt full av kärlek och energi. Jag har sagt det förr, det är så underbart att träna! Efter ett träningspass fylls jag av känslan av att det inte finns någonting som kan stoppa mig, ingenting som kan få mig på dåligt humör. Inte ens tanken på en eventuell omtenta i nationalekonomin kan få humöret att dala. För jag räknar nämligen med det, kändes alldeles för osäkert i går när jag satt i fem timmar och kämpade med grafer och ekvationer. Idag började en ny delkurs, mikroekonomi har bytts mot makroekonomi, ny föreläsare och ny bok. Verkar riktigt intressant! Inte så käckt med tenta varje vecka dock men det löser sig nog på något sätt! I morgon halv fyra släpper jag och E tankarna på konjunktursvängningar, BNP och bytesbalans. Vi lämnar Kalmar och sätter oss på en buss norrut för att spendera helgen hos fina E. Efter att ha fått ett mail från henne i går som gjorde att jag skrattade så tårarna rann känner jag att det kommer bli en riktigt fin helg ihop med mina två E:n. Massa prat och skatt och chill. Kärlek och energi. Helt enkelt precis vad jag behöver. Vad de flesta människor behöver. Nu ska jag skicka ett mail till min bror, tänker speciellt mycket på honom idag eftersom det är en speciell dag i Kina idag, nationaldag och 60 år sedan folkrepubliken utropades. Jag känner att jag skulle kunna göra ganska mycket för att få ha min bror på lite närmare avstånd men är han glad och nöjd med livet så är jag det. Sen ska jag packa för weekendresan =)


RSS 2.0